ISOLAT
Vassleisolat passar utmärkt för de som är känsliga mot laktos och det har länge varit ett självklart val för de som tränar hårt och vill ha ett högt proteininnehåll men minimalt med fett och kolhydrater.
Vad är ett vassleproteinisolat (whey isolate)?
För att förstå hur vasseleprotein tillverkas kan du läsa texten om vassleprotein. När man har utvunnit vassleprotein från komjölken kan man filtrerar det igen. Det är då man isolerar proteinfraktionerna och skapar ett isolat. Det billigaste sättet att gör detta på är membranfiltrering.
Det mest skonsamma sättet att göra det på men som är lite dyrare är korsflödesfiltrering. Kosttillskott från Body Science innehåller alla isolat från korsflödesfiltrering. Denna filtereing behåller proteinfraktionerna och förhindrar nedbrytning av proteinkedjorna.
Med jonbyteskromatografifiltrering separeras joner för att ge ett väldigt rent protein. Det skapar ett odlat med proteininnehåll på cirka 97 %. Tyvärr förloras proteinfraktionerna i denna process. korsflödesfiltrering är därför det bästa sättet att framställa isolat.
Ett bra isolat innehåller 87-90 % protein efter smaksättning. Ett utblandat isolat påminner om saft eftersom att det är något tunnare i smaken.
Fördelar med ett vassleproteinisolat
Fördelarna med vassleproteinisolat är att det nästan saknar laktos helt vilket gör det perfekt för laktosintoleranta. Det tas också upp väldigt snabbt av kroppen vilket gör det perfekt att använda i samband med träning. Eftersom kroppen tar upp isolat så fort höjer det aminosyrorna i kroppen fort vilket ökar proteinsyntesen.
Vassleproteinhydrolysat – ett förspjälkat vassleproteinisolat
Vassleproteinhydrolysat är ett förspjälkat vassleproteinisolat som kan göra upptaget ännu snabbare än isolat. Det hjälper oss att få ett högt proteinintag under träningen.
Summering:
Vill man ha ett snabbt protein som också är snällt mot magen är isolat perfekt. Nästan alla fraktioner behålls under tillverkningen vilket gör isolat till en stor favorit för de som vill ha ett rent proteinpulver.